El nou govern municipal es marca com a objectiu la reducció de la despesa per ajustar el pressupost.

 

El nou govern municipal ja ha començat a treballar. Mentre es distribueixen les carteres i les responsabilitats, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, ha volgut transmetre un missatge d’austeritat a l’inici de la legislatura. Diu Agustí que el nivell de despesa municipal no s’ajusta al pressupost del consistori palafollenc. És per això que Agustí anuncia un ajustament de les despeses sense concretar on caldrà reduir les aportacions municipals. Com ja va fer el dia de la seva investidura, Agustí reclama retornar la confiança amb els polítics.

L’actual pressupost municipal és d’uns 15 milions i mig d’€ dels quals la meitat aproximadament correspon a pressupost ordinari, el que es destina al funcionament del consistori.

Ara, però, el nou govern municipal està immers en el repartiment de carteres. Si en el passat mandat hi havia 10 regidors amb responsabilitats de govern, a partir d’ara n’hi haurà 6, cosa que obliga a reordenar regidories. En aquest sentit l’alcalde apunta a la possibilitat d’augmentar la dedicació d’alguns regidors per tal d’absorbir noves responsabilitats. Diu Agustí que a vegades es pot treballar millor amb un equip més reduït.

El govern encara no ha fet públic el repartiment de les carteres, però s’espera que es donin a conèixer en els propers dies, i fins i tot que el primer ple funcional de la legislatura arribi a principis de juliol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics