PLF vol recuperar l’ecosistema d’aiguamolls al voltant del riu Tordera amb basses naturalitzades.

El consistori està realitzant ja les tasques d’adequació de l’espai més proper al riu Tordera, on vol reproduir l’ecosistema dels aiguamolls de ribera.

Per aconseguir-ho ha iniciat la creació d’una bassa naturalitzada de 2000 m2 a l’espai del Parc Fluvial de la Tordera, un ambiciós projecte que vol crear un espai d’aiguamollls artificials, una zona verda i un espai per a vianants i bicicletes just davant de la biblioteca.

La primera actuació ha estat l’excavació d’una gran bassa de 40×45 m. També s’ha reperfilat el terreny del voltant per crear unes dunes que permetran plantar vegetació de ribera autòctona, com la boga, el canyissar, el lliri groc, i el plantatge d’aigua.

Imatge dels treballs realitzats, FOTO:AJ PLF

Juntament amb aquesta actuació, també s’ha preparat una zona de mirador integrat a la pròpia duna. Aquest espai facilitarà l’observació de tota la zona humida als visitants que hi accedeixin.

En una segona fase, s’ampliarà la bassa i es preveu la instal·lació de miradors per poder observar els ocells que colonitzaran la zona humida d’aiguamolls de PLF.

Aquesta actuació s’està executant amb el suport del Departament d’empresa i ocupació de la Generalitat de Catalunya, el servei d’ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu que col·labora en el finançament de les accions dintre del projecte IMPULS. Les obres les fan els joves de PLF que participen al programa de formació laboral Casa d’Oficis, pel qual una 10a de joves de PLF han tingut una formació bàsica durant 6 mesos i una part pràctica durant 6 mesos més, en la que estan fent aquestes tasques al Parc Fluvial de la Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics