URGENT

L’alcalde de Tordera acusa a l’ACA de no haver construit la depuradora de Terrabrava

Compartiu aquesta història

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, ha declarat com imputat aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona per l’abocament d’aigües residuals contaminants a la riera de la vall-lloparda. Durant l’interrogatori, l’alcalde ha argumentat que les competències sobre el tractament de residus no corresponen al municipi, sinó a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), un organisme dependent de la Generalitat, que és qui hauria d’haver construït una depuradora.

La veïna que va denunciar l’abocament, ha dit que la riera fa pudor de “merda”.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha dit que l’ACA no els va demanar mai que fessin la depuradora.

Segons informava ahir El País, la Fiscalia de Barcelona demana inicialment una pena de cinc anys de presó, inhabilitació per quatre anys i multa per haver “permès” i “consentit” que els residus generats a la urbanització Terrabrava fossin llançats “sense depuració ni tractament” a la riera de Vall-lloparda.

Els grups comarcals del PSC, CIU, ERC, PP i ICV van emetre el passat mes de novembre un comunicat conjunt donant suport a l’alcalde imputat.

Segons aquest escrit, la depuració de les aigües urbanes residuals va ser assumida per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) mitjançant el Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes. Tots aquests grups asseguraven que la construcció d’aquestes depuradores d’aigües residuals “no és, en cap cas, competència dels ajuntaments”, tot assegurant que “els alcaldes, més que ningú, han treballat per tal que l’ACA construeixi les depuradores i perquè els abocaments puguin ser eliminats i les aigües tractades”.

Per contra, el PSC de Tordera va votar ‘No’ a una moció de suport que es va presentar al ple el passat mes de gener. Els socialistes van justificar el vot en no creure oportú portar en un ple municipal aquest imputació i que aquest temes s’han de resoldre en els jutjats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics