Els cotxes menys contaminants pagaran menys de peatges a l’autopista del Maresme

El Govern català presentarà demà dijous el seu Pla de Qualitat de l’Aire, amb el que vol millorar les condicions de l’aire de la zona metropolitana de BCN. Una de les mesures del pla és bonificar fins un 20% del peatge als cotxes que siguin menys contaminants.

Aquestes bonificacions, que es començaran a aplicar als túnels de Vallvidrera, arribaran a l’autopista del Maresme el proper any, i es sumaran als descomptes ja existents pels vehicles que fan més de 16 viatges mensuals en aquesta via.

Per optar a la rebaixa del preu dels peatges per vehicles menys contaminants cal que els cotxes de gasoil emetin ments de 108 grams de CO2 i els de gasolina menys de 120. Això significa que només uns 80 models es podran beneficiar d’aquestes ajudes.

Per aconseguir d’aquestes rebaixes, caldrà donar-se d’alta en un web i tenir contractat un ViaT, el mecanisme de pagament automàtic. D’aquesta manera un cop es passi pel peatge el descompte serà immediat.

Les bonificacions per als vehicles als peatges és una de la trentena de mesures que estan incloses en el nou pla de qualitat de l’aire elaborat per la Generalitat, que es presentarà aquest dijous en un acte a Cosmocaixa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics