Lloret suspèn les llicencies per obrir nous centres de culte.

El ple de Lloret de Mar ha aprovat suspendre, durant i any i prorrogable a un segon, l’atorgament de llicències per obrir nous centres de culte. La mesura tampoc permet als centres de culte actuals fer obres de millora o d’ampliació. Lloret es converteix així en el segon Ajuntament gironí que, després de Salt (Gironès), aprova una mesura com d’aquestes característiques.

En el cas de Lloret, la decisió s’ha pres, segons argumenta el regidor de Seguretat, Jordi Martínez, per modificar el Pla General i establir quines han de ser les zones per ubicar els nous temples. Fins ara, el planejament reconeix que se’n poden obrir al casc antic i també a les “zones de densificació urbana”, és a dir, als diferents barris. Aquestes ubicacions però, segons Martínez, no són adients perquè els carrers -especialment del casc antic- són estrets i això comporta problemes d’aparcament i d’aglomeracions.

A més, algunes mesquites que es van obrir per unes 50 persones, han quedat petites i els fidels no hi caben.

El regidor assegura que no han detectat problemes, però reconeix tensions amb els veïns. Per això, diu Martínez, s’ha volgut posar-hi remei.

Els líders d’una la comunitat musulmana han demanat a l’Ajuntament poder traslladar-se del barri del Molí a una nau industrial del polígon perquè no hi caben.

Aragirona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics