URGENT

El govern porta al ple l’aprovació dels comptes de l’any passat i la concertació de 2 crèdits.

Compartiu aquesta història

Aquest vespre, a partir de les 8 i en directe a RP, l’Ajuntament celebra la sessió plenària corresponent al mes de setembre. El gran gruix temàtic de la sessió se l’emportarà el tema econòmic ja que el consistori porta a aprovació els comptes corresponents a l’any passat.

A banda del balanç econòmic del 2010, l’Ajuntament porta al ple la concertació de 2 crèdits diferents. El primer a través de l’ICO (Institut de Crèdit Oficial) per valor de 300 mil € i el segon per valor de 400 €. Aquests diners haurien de permetre al consistori pagar factures endarrerides de proveïdors.

Aquests són 3 dels 12 punts dels que consta l’ordre del dia, que també contempla les dues mocions referents a la defensa de l’escola catalana. Les mocions, pràcticament iguals, només es diferencien en que la d’ERC convida a no acatar les sentències judicials, mentre que el PSC considera que no es pot incitar al desacatament judicial.

També es tractarà la moció d’Esquerra que demana deixar de cobrar les assistències als plens i juntes de govern. Aquesta moció, però no es troba a l’ordre del dia, ja que va ser lliurada fora de termini. Abans de ser tractada al ple caldrà votar la seva urgència.

D’altra banda Esquerra i PSC han pactat deixar sobre la taula la moció per reclamar la derogació de la llei que eximeix a les concessionàries de pagar el 95% de l’IBI. S’esperaran a veure com avancen les vies obertes després de la sentència que no obliga a l’Estat a pagar aquests diners.

El ple d’avui és ordinari i per tan acabarà amb punt dels precs i preguntes, primer dels regidors i després dels assistents al plenari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics