La moció per eliminar les dotacions econòmiques als regidors s’aparca fins el proper ple

 

Finalment serà en una nova sessió plenària quan es tractarà la moció que Esquerra ha presentat i que demana que els regidors deixin de cobrar per assistir als plens municipals i a les juntes de govern.

Els republicans van presentar la moció fora del termini reglamentari. Per això, per ser tractada en el ple del passat divendres, s’havia d’aprovar el seu caràcter d’urgència, cosa que finalment no va passar, ja que es va acordar deixar la moció sobre la taula i buscar el consens.

La moció demana que tots els regidors deixin de cobrar els 140€ que perceben per assistir als plens, i que els regidors del govern no cobrin per assistir a les juntes, a raó de 140€ per sessió.

A banda d’això els republicans demanen que els regidors que tenen sou del consistori es rebaixin el salari un 20%.

Esquerra estima que aquesta mesura pot fer estalviar 250 mil € durant el mandat.

La resta de grups que es van manifestar al ple no van trobar urgent tractar la moció i finalment es va deixar sobre la taula fins el proper ple, que es preveu abans d’acabar el mes.

Els socialistes va retreure que abans de l’estiu els republicans defensessin una moció conjunta de l’oposició, que demanava una assignació mensual de 300 i la dotació d’un telèfon mòbil i un ordinador portàtil per cada grup municipal, i que ara demanessin tot el contrari.

Esquerra va assegurar que llavors es tractava d’una moció per dignificar la feina de l’oposició, i que vista la situació econòmica de l’Ajuntament, es va retirar la demanda.

D’altra banda, el PSC va retirar la seva moció en defensa de l’escola en català i tots els grups, excepte el PP, van votar a favor del text presentat per Esquerra i que responia a document creat per Som Escola en defensa de la immersió lingüística i en contra de les sentències del Suprem i la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics