Acaba la primera fase d’ampliació del Port de Blanes

Abans de l’estiu, el vice-president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va avançar que les obres al port anaven a molt bon ritme.

El projecte d’ampliació del port pesquer de Blanes, que preveu un cost de més de 24 milions, consta de dues fases. A finals del 2010 va començar la primera, amb la construcció d’un nou dic d’abric exterior d’uns 600 metres. La construcció d’aquest dic permetrà ampliar la dàrsena pesquera i augmentar la superfície d’esplanada perquè el sector pesquer pugui millorar les seves activitats.

També s’ha prolongat el contradic per modificar la bocana amb l’objectiu de millorar la funcionalitat i la protecció del port.

Un cop acabades aquestes infraestructures s’ha de portar a terme la urbanització. L’espai es dotarà de xarxes de serveis, clavegueram, enllumenat públic i torretes d’electricitat i aigua potable. També està previst destinar una zona a l’atracada dels vaixells de creuer turístics locals, i el projecte permetrà reordenar els vials interiors de circulació del port i les zones d’aparcament.

El Departament de Ports destaca que les obres s’han dut a terme “amb criteris de màxim respecte pel medi ambient”.

Les actuacions d’aquest projecte d’ampliació estan incloses en el pla especial del port, que té el consens de tots els que han participat en la seva elaboració. El pla especial, aprovat definitivament el desembre del 2006, respon a la necessitat d’ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d’acord amb el que assenyala el Pla de Ports de Catalunya.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics