URGENT

L’Hospital de Calella estudia que els especialistes d’urgències estiguin a casa seva i localitzables a la nit

Compartiu aquesta història

Així ho ha denunciat la presidenta del comitè d’empresa de l’Hospital de Calella, la doctora Maria Jové.

Segons la doctora, la Gerència de la Regió Sanitària de Girona està intentant implantar un nou sistema pel servei d’urgències. Es tracta d’un sistema que segons Jové està estudiant l’hospital de Calella i que consistiria a en que els especialistes d’urgències no estiguin al propi centre hospitalari, sinó que hauran d’estar localitzables, per en cas de ser requerit puguin estar en uns 30 minuts a l’Hospital.

Jové ho va explicar ahir en una xerrada col·loqui a Malgrat per parlar sobre el reajustament del servei sanitari del Govern Català i la seva afectació a la població.

Xerrada d'ahir al Centre Cultural de MLG

Segons ha sabut RP, a la nit només hi hauria un metge generalista que decidiria, segons el pacient, si cal trucar al ginecoleg, traumatoleg o al cirurgia.

La doctora va recordar que a partir de dilluns, el CAP de salut de Malgrat obrirà cada dia de 8 del matí a 9 del vespre i que fora d’aquest horari les urgències s’atendran per telèfon o presencialment al CAP de Pineda o a les urgències de Calella i Blanes. Segons Jové això podria arribar a saturar en casos puntuals els hospitals de referència.

Jové va criticar aquestes mesures de reajustament del sector sanitari anunciat pel govern català i va denunciar el tancament de llits a l’Hospital de Calella, l’acomiadament de personal interí i la reducció del nombre d’ambulàncies que actuen al territori. Això va assegurar que afectarà necessàriament a l’atenció als pacients. La presidenta del comitè d’empresa de l’hospital de Calella ha demanat a la població que si està en contra d’aquesta mesura es manifestin.

L’alcaldessa de Malgrat, present a la xerrada va criticar les mesures i va demanar parar el reajustament i reconduir les mesures d’estalvi en el sector sanitari. Diu Campoy que “trobaria 50 mil coses per on retallar” abans que en sanitat.

Aquesta tarda, a les 7, hi h una nova concentració, davant del CAP de Malgrat per protestar contra el tancament del servei d’urgències al CAP de la població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics