URGENT

Avui tanquen els serveis d’urgències de Tordera, Malgrat i Blanes.

Compartiu aquesta història

A partir d’avui, els horaris d’atenció dels CAP de salut d’aquestes poblacions serà cada dia, també els diumenges, de 8 del mati a 9 del vespre.

Fora d’aquests horari l’atenció sanitària es farà a través del telèfon o bé presencialment al CAP de Pineda o a les urgències dels hospitals de Calella i de Blanes.

Josep Trias, gerent de la regió sanitària de Girona, a la que pertany l’Alt Maresme, explica que el nou sistema ha de permetre millorar en eficiència, eficàcia i sostenibilitat. Són declaracions a RP.

Aquests nou model sanitari, però, ha provocat un augment de les protestes als municipis implicats, com ara Malgrat, Blanes o Tordera.

A Malgrat, un centenar de persones van assistir a la concentració de protesta divendres davant del CAP de salut. Entre els assistents hi havia l’alcaldessa de la població que s’ha mostrat bel·ligerant amb el nou sistema d’urgències de la comarca.

Dissabte hi va haver una manifestació a Blanes i avui, hi haurà una concentració davant del CAP del carrer Girona de Lloret.

Trias assegurar respectar les protestes, però explica que la reorganització respon a criteris clínics i tècnics i que tiraran endavant.

Està previst que a la temporada d’estiu, a causa de l’augment de la població que es dóna en els municipis d’aquesta zona, es reforcin els CAP de Lloret i de Malgrat les 24 hores i el Consultori de Tossa de Mar, que comptarà amb presència mèdica, fins a les 12 hores de la nit.

Fora de l’horari d’atenció dels CAP de Salut caldrà trucar al telèfon 902 111 444 o al 112.

A més, a partir d’avui es tanca el servei de parts de Blanes i tots els naixements es faran a l’Hospital de Calella.

Pel que fa a l’atenció a PLF, continua sense canvis, amb el mateix horari de matí i tarda de dilluns a divendres i dissabte al matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics