URGENT

PLF fa l’homenatge a Lluís Companys en l’aniversari de la seva mort.

Compartiu aquesta història

Dissabte al migdia es va fer l’acte institucional d’homenatge al president Companys, quan feia 71 anys del seu afusellament.

L’acte va consistir en uns parlaments de l’Alcalde de PLF, Valentí Agustí, i una ofrena floral en nom del consistori. ERC, partit al que va pertànyer Companys, va fer un altre parlament i una ofrena floral amb el dibuix d’una estelada.

De fet, tots els partits polítics de PLF, a excepció del PP, van participar de l’acte institucional de dissabte que va aplegar a una 70a de persones.

Valentí Agustí, del PSC va destacar la figura de Companys i la seva visió federal d’Espanya. Diu Agustí que els socialistes comparteixen aquest encaix de Catalunya dins a Espanya.

Esquerra va assegurar que l’acte era especial pels republicans, ja que Companys havia militat al partit. I va destacar que l’expresident era un home de sòlids ideals. Ho va explicar Francesc Alemany.

Maria Massaguer de CiU va destacar que Companys va morir per Catalunya i que per això mereix un homenatge com el de dissabte.

Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa, va destacar la ideologia federal i republicana de Companys i va assegurar que a l’igual que ell mereix un homenatge, també se’l mereixen els milers d’anònims que van ser repressaliats.

A l’acte també va participar la cobla de PLF, que va interpretar l’himne de Catalunya mentre es feia l’ofrena de flors, i després va interpretar unes sardanes que van ser ballades pels assistents al voltant del monument a Companys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics