La Generalitat amplia el termini de prohibició per fer foc en zones forestals

Habitualment la prohibició de fer foc s’allarga fins el dia 15 d’octubre, però enguany, per la manca de pluges i el manteniment de les altes temperatures, el govern català ha decidit ampliar la prohibició fins a finals d’aquest mes.

Aquesta mesura excepcional es deu al manteniment de l’alt risc d’incendis forestals en gran part del territori, i el govern avisa que si es mantenen les condicions meteorològiques actuals, es podria ampliar de nou el període de prohibició.

Així, en el període comprès entre el 16 d’octubre i el 31 d’octubre de 2011 queda prohibit encendre cap tipus de foc, tampoc fogons de gas o barbacoes, en els terrenys forestals ni a menys de 500 metres d’aquestes zones.

També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo o per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar

coets, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc. Tampoc es pot fer treballs amb bufadors en zones properes a les zones forestals.

En total hi ha 36 comarques afectades per aquesta prohibició. Són les que tenen un més alt risc d’incendi. Entre elles hi ha el Maresme i lla Selva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics