Malgrat celebra avui els 250 anys de la col·locació de la primera pedra de la seva església

Avui fa 250 anys, el 18 d’octubre del 1761, es va posar la primera pedra del que seria l’església de St. Nicolau de Malgrat.

Coincidint amb aquesta efemèride, aquest vespre s’ha organitzat una xerrada on es presentaran tot un seguit de documents inèdits sobre el temple malgratenc, conegut com la Catedral de la Costa, ja que és una construcció de grans dimensions.

Església de Sant Niculau de Malgrat. FOTO: todocoleccion.net

L’encarregat de la xerrada d’avui, l’historiador de l’art malgratenc Joan Piña, va explicar ahir a l’En Xarxa de RP que el descobriment d’unes cartes inèdites expliquen com va ser el procés de construcció de l’església de Malgrat.

Aquestes cartes del promotor de l’església malgratenca es van trobar per casualitat a la biblioteca Nacional de Catalunya i expliquen el procés de construcció del temple i les seves dificultats.

Piña explicarà alguns episodis històrics del temple i les seves sospites que indicarien que algun dels murs de l’església actual correspondrien a una construcció religiosa anterior. El responsable de la conferència ha explicat que la construcció d’una església transforma els municipis i que el temple que es va començar a construir fa 250 anys es manté molt similar exteriorment a la que es pot veure ara.

La xerrada està prevista per avui a 2/4 de 10 de la nit a la sala gran de la rectoria de la població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics