URGENT

Més de la meitat de la població de risc es vacuna contra la grip a PLF

Compartiu aquesta història

La setmana vinent finalitza la campanya oficial de vacunació contra la grip, i a hores d’ara ja s’ha vacunat més de la meitat de la població de risc a qui es recomana vacunar.

Bàsicament, es recomana a persones majors de 60 anys, a les que pateixin malalties pulmonars o cardíaques cròniques, als diabètics i des de l’any passat a les persones amb obesitat, tal i com recorda Marta Azuara, infermera del cap de salut.

Un cop acabat el termini de vacunació preferent, tothom que vulgui ser vacunat contra el virus de la grip, podrà acostar-se al cap de salut per ser vacunat contra la grip. Azuara explica que sobraran dosis de la campanya i que n’arribaran de noves per atendre a la demanda de persones fora del grup de risc que volen administrar-se la vacuna.

El virus de la grip, que es preveu que arribi a Catalunya cap al mes de gener, canvia cada any, pel que les vacunes s’adeqüen anualment a partir de les mutacions observades en altres parts del món on la grip afecta primer. És per això que es recomana vacunar-se cada any, per que la vacuna és diferent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics