10 famílies de PLF estan pendents de cobrar el PIRMI o que es reconegui el dret a cobrar-lo.

Els serveis socials de l’Ajuntament de PLF han tramitat 21 expedients de la renda mínima d’inserció, el que es coneix com a Pirmi.

Es tracta d’una prestació solidària que beneficia a persones amb greus dificultats econòmiques i socials amb el propòsit d’atendre les necessitats bàsiques per viure en societat, amb els recursos per mantenir-se i per afavorir-ne la inserció o reinserció social i laboral.

Abans de 2011 s’havien tramitat des de PLF, 11 expedients que ja cobren aquestes ajudes, i aquest any s’han presentat 10 expedients nous, el doble del que hi havia fins ara.

D’aquesta desena, n’hi ha que encara s’han de resoldre i d’altres que ja han estat aprovats. Tot i això, cap d’aquests nous expedeints està rebent la prestació econòmica del Pirmi, segons sembla, per la manca de diners del govern català.

Ho ha explicat la treballadora social de PLF, Xesca Torres.

L’ajuda del Pirmi va aixecar polèmica aquest estiu, quan el govern va decidir sense avís previ, canviar el metode de pagament per evitar el frau que suposadament es donava en el cobrament de les ajudes.

Segons el president Mas existia un abús en aquest programa d’ajudes i per això es va dissenyar tot un seguit canvis significatius a la norma de concessió d’aquestes ajudes.

Torres explica que a PLF no s’ha detectat cap frau entre les 11 famílies que ja cobren el Pirmi, i explica que una de les principals novetats és que un cop passats 4 mesos sense resposta des que s’ha fet la demanda d’ajuda, la prestació s’entén per denegada.

El Pirmi és una ajuda universal destinada a persones que no tenen cap mena d’ingrés i constitueix una ajuda bàsica de 436 €, per a famílies d’un membre, i que va augmentant depenent de cada situació familiar, sense superar, en cap cas, el sou mínim interprofessional, situat als 641€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics