URGENT

Esquerra vol mantenir l’ús cultural de les antigues escoles i que la caserna de policia es faci en un altre lloc.

Compartiu aquesta història

El que els republicans van expressar en l’últim ple municipal, s’ha materialitzat en una campanya ciutadana. Esquerra ha començat en els últims dies una campanya en favor de mantenir l’ús educatiu de les antigues escoles de la plaça del Fòrum Palatiolo.

L’equip de govern pretén que un dels mòduls supervivents de les antigues escoles, el que està més proper al MiD, esdevingui la nova seu de la Policia Local i del Jutjat de Guardia. De fet, ja té una subvenció per poder començar les obres en les properes setmanes.

Els republicans reclamen que aquest mòdul doni servei a l’escola de Musica i dansa i a l’Esplai, mantenint així la utilitat educativa. Esquerra defensa que l’escola de música té mancances d’espai al MiD i que seria una bona solució condicionar l’espai de les antigues escoles per poder donar classes. A més el cap de setmana, l’esplai el Pas de PLF podria utilitzar l’espai per les seves activitats, com ho fa ara, i oblidar així la previsió del govern local de traslladar-los a la masia de Can Batlle, a Sta. Maria.

Esquerra vol, a més, que les antigues escoles, juntament amb el MiD i el teatre esdevingui una anella cultural de PLF. Ho ha explicat Francesc Alemany, portaveu dels republicans a l’Ajuntament.

Per reivindicar aquest ús cultural i educatiu, la formació ha redactat un manifest que es pot trobar a internet i que en aquests primers dies ja té un centenar d’adhesions.

Pel que a la caserna de Policia, Esquerra considera necessària la seva reubicació però afirma que no es pot trencar l’espai per vianants que es viu al centre neuràlgic de Palafolls. Tampoc entén que es gastin més de 400 mil € en un projecte provicional i demana que es revisin altres possibles ubicacions.

El manifest i els detalls de la campanya, anomenada “ Les antigues escoles per a la Cultura i les Entitats. + Cultura + Poble” els trobareu a la plana web d’esquerra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics