URGENT

L’entrada d’Osorio al govern i el seu sou com a regidor marquen el debat plenari

Compartiu aquesta història

Ahir es va oficialitzar l’entrada al govern municipal del grup d’Iniciativa. El seu regidor portaveu, Juan Andrés Osorio, és el responsable des d’ahir de les carteres de Joventut, Pagesia i comparteix la cartera de Medi Ambient amb els socialistes.

Osorio s’incorpora al govern municipal i ho farà amb dedicació exclusiva i un sou d’uns 31 mil € bruts anuals.

Precisament el sou va ser un dels punts més discutits per l’oposició a l’Ajuntament.

Joan Gallart de CiU, va explicar que la federació sempre ha cregut que els regidors havien de tenir dedicació exclusiva i cobrar per la seva feina. Gallart explica que l’alcalde de PLF sempre els hi havia negat aquesta possibilitat quan eren al govern, en la passada legislatura.

Esquerra va ser la formació més dura respecte el sou que cobrarà Osorio. Francesc Alemany no entén que en temps de problemes econòmics a l’Ajuntament s’incorpori un nou sou polític. També es pregunta perque si es treuen competències d’altres regidors, aquests continuen cobrant el mateix.

Després de recordar que els socialistes i els popualrs havien mantingut converses per pactar , el PP va acusar al PSC d’haver utilitzat a tots els partits i d’haver enverinat la relació entre l’oposició. Diu Óscar Bermán que el pacte demostraria un objectiu econòmic.

El líder d’Iniciativa, Juan Andrés Osorio, va explicar que la seva formació sempre s’ha mostrat partidària de la dedicació exclusiva dels regidors, i sobre el seu sou ha explicat que els ecosocialistes venen a treballar les hores que faci falta.

D’altra banda l’alcalde de PLF, el socialista Valentí Agustí, va explicar que el consistori s’estalviarà uns 300 mil € després que alguns treballadors hagin deixat voluntàriament el consistori, per això l’alcalde explica que els regidors han hagut d’assumir molta feina. Diu Agustí que molts regidors han renunciat a contractes millors a l’empresa privada.

Els salaris i les assignacions que cobren els regidors van protagonitzar un agre debat , arran de la moció presentada per Esquerra i que demanava deixar de cobrar certes quanties . La moció va ser desestimada amb els vots en contra del PSC i d’ICV i les abstencions de CiU i PP.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics