URGENT

Sta. Susanna portarà les escombraries a Lloret

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Santa Susanna ha signat un conveni amb el de Lloret de Mar per tal de poder dur les deixalles domiciliàries a l’abocador de la població de la Selva.

L’acord s’ha formalitzat per tal de contribuir a racionalitzar la gestió de residus municipals, i donar més i millors serveis per a la preservació del medi ambient.

Segons un informe tècnic del Departament de Medi Ambient, l’abocador del terme municipal de Lloret, gestionat per l’Ajuntament, té una tendència a “una reducció del volum de residus”.

Segons les previsions inicials, l’abocador de Lloret havia de rebre entorn de 90.000 tones l’any, però s’està per sota d’aquesta xifra. Això hauria de fer pujar el rebut de les escombraries, però l’aportació de residus que farà l’Ajuntament de Santa Susanna ajudarà “a no haver d’apujar més els preus, ja que Lloret cobrarà el preu de cada tona que hi aporti Santa Susanna. La previsió és que Sta Susanna faci arribar unes 6000 tones de residus municipals cada any.

Aquesta noticia ha causat sorpresa a la Mancomunitat de residus de l’Alt maresme, que integren els municipis de PLF, Malgrat, Pineda i Sta Susanna. Aquesta ultima població deu més de 600 mil € en aquesta entitat.

La presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, ha expressat a RP la seva sorpresa i assegura no entendre com pagarà aquesta aportació a Lloret si fa mesos que no paga a la Mancomunitat.

De fet la propera setmana hi ha assemblea de la Mancomunitat per tractar el deute de Sta. Susanna i si cal, oficialitzar la sortida del municipi de l’entitat pels deutes acumulats.

el Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics