Les pluges malmeten gran part de la collita de Mongetes del Ganxet a PLF

La pluja acumulada en menys d’un mes a la nostra localitat ha afectat al cultiu de la Mongeta del Ganxet, que amb les precipitacions s’han tacat i deixa de ser comercial. Tot i que encara no s’ha fet balanç de l’estat d’aquests cultius, la cooperativa agrícola de PLF considera que s‘haurà perdut entre un 40 i un 70% de la producció local d’aquest producte.

Això provocarà pèrdues d’uns 200 mil€ segons ha afirmat el president de la cooperativa agrícola de PLF, Joan Grimal.

Segons Grimal, són molts els pagesos que havien confiat en produir fesol del ganxet, ja que és relativament barat de produir i és un producte que té bona sortida gràcies a la recent creada denominació d’Origen.

De tota manera, les pluges acumulades, més de 500 l/m2 en un mes, han provocat altres destrosses no sols a equipament agrícola sinó també a altres conreus. Grimal alerta que els camps estan negats i això pot afectar a les hortalisses de fulla, com els calçots, enciams i d’altres plantacions d’hivern.

A més, explica que fins d’aquí a unes setmanes no es podrà tornar a plantar i que ho faran tots alhora, pel que la producció també sortirà de cop.

La situació no es limita a PLF i les poblacions veïnes també han vist perjudicada la seva producció agrària arran de les pluges de les últimes setmanes. Segons Grimal a PLF ha plogut en les últimes setmanes el que sol ploure en tot un any a la nostra localitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics