URGENT

7 de cada 10 joves de 14 anys de l’Alt Maresme ja han provat l’alcohol alguna vegada.

Compartiu aquesta història

 

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi engegat l’any 2009 per conèixer els hàbits sobre el consum d’alcohol entre els joves d’entre 14 i 18 anys de PLF, Pineda, Calella i Tordera.

Segons aquestes dades, als 14 anys la majoria de nois i noies ja han provat l’alcohol en un 75% dels casos. Un percentatge que puja fins el 90% entre els 17 i 18 anys.

De fet, 2 de cada 10 joves de 14 anys confessen haver begut alcohol en l’última setmana, mentre que ho han fet 2 de cada 3 joves d’entre 17 i 18 tot i que està prohibit per llei.

Una altra de les dades destacades de l’estudi impulsat pel Programa Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme és que només el 7% dels joves enquestats considera que beu massa.

Davant d’aquestes dades els municipis que integren aquest programa ha decidit iniciar una campanya de prevenció de forma urgent i transversal per arribar a la majoria de joves.

El Programa Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme ha elaborat una planificació d’actuació als municipis implicats.

A PLF es preveu incidir en els estudiants de l’IES de la Font del Ferro a través d’exposicions i tallers participatius a l’hora del patí. Aquestes activitats han de reforçar el treball que ja es realitza al centre educatiu amb les tutories. De fet la setmana passada va acabar una exposició de conscienciació a l’IES de PLF.

La campanya rep el nom de “de copa a copa i ..Trio perquè em toca”

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics