URGENT

Lloret estrena oficialment el seu nou teatre municipal

Compartiu aquesta història

Tot i que fa 6 mesos que es va fer una jornada de portes obertes, no ha estat fins aquest cap de setmana que s’ha inaugurat oficialment el nou teatre de Lloret amb la representació de l’òpera La Marina. A l’acte, hi van assistir l’alcalde de la localitat, Romà Codina, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el diputat de Cultura a la Diputació de Girona, Xavier Soy. També hi van ser els regidors municipals i diverses entitats culturals de la localitat.

L’alcalde, Romà Codina, va destacar la idea amb què s’ha construït l’equipament, apostant per la funcionalitat abans que l’estètitca, i va encoratjar els ciutadans a fer-se’l seu.

El teatre té una superfície de 2.840 metres quadrats concebuts en un gran cub de vidre i ciment, amb llum natural i amb una façana imponent. A l’interior, hi ha una sala principal diàfana d’aproximadament 500 metres, amb un aforament per a 370 persones, de la qual la meitat de les butaques són retràctils. En aquesta sala hi ha l’escenari de grans dimensions. A més, hi ha tres sales d’assaig que donen diàriament servei a companyies culturals locals. A més, l’equipament està dotat d’una cabina de projecció per poder-hi organitzar sessions de cinema.

Per altra banda, l’equipament disposa d’una sala de reunions, oficines, magatzems, camerinos, lavabos amb accés directe des de l’exteior i una cafeteria.

El que ja es coneix és la programació cultural per a aquesta primera etapa inaugural. A banda de l’òpera amb què es va fer la inauguració oficial, hi ha previstes ja dues obres més. En primer lloc, la representació de Pel davant i pel darrere de Paco Mir, que es farà el proper 8 de desembre, i el 27 de desembre es farà el concert Valsos i polques de Viena i Girona a càrrec de l’orquestra de cambra de l’Empordà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics