Malgrat i Tordera s’adhereixen als Municipis per la Independència.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquestes dues poblacions són, de moment, les úniques del nostre voltant que s’han adherit a l’associació ‘Municipis per la Independència’, la iniciativa impulsada per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, que cerca aglutinar tots aquells municipis que defensen la independència catalana i promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació.

En total hi ha 107 els municipis afegits a la iniciativa, el que representen més del 10% del total de municipis de Catalunya i aproximadament el 14% de la seva població. Tordera es va unir fa unes setmanes, mentre que Malgrat el govern del PSC i del PP es va quedar en minoria a l’hora de votar en contra, i l’oposició va aconseguir tirar endavant la moció que instava a entrar a l’associació de Municipis per la Independència.

Poblacions com ara Calella preveuen tractar-ho en breu en els seus plenaris, mentre que d’altres com Canet de Mar, Breda o Figueres, han rebutjat adherir-s’hi.

Del Maresme s’han adherit ja 10 poblacions, el que representa un 30% dels municipis, Entre aquests hi ha Arenys de Mar i de Munt, Argentona o Premià.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics