Malgrat i Tordera s’adhereixen als Municipis per la Independència.

Aquestes dues poblacions són, de moment, les úniques del nostre voltant que s’han adherit a l’associació ‘Municipis per la Independència’, la iniciativa impulsada per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, que cerca aglutinar tots aquells municipis que defensen la independència catalana i promoure l’exercici del dret a l’autodeterminació.

En total hi ha 107 els municipis afegits a la iniciativa, el que representen més del 10% del total de municipis de Catalunya i aproximadament el 14% de la seva població. Tordera es va unir fa unes setmanes, mentre que Malgrat el govern del PSC i del PP es va quedar en minoria a l’hora de votar en contra, i l’oposició va aconseguir tirar endavant la moció que instava a entrar a l’associació de Municipis per la Independència.

Poblacions com ara Calella preveuen tractar-ho en breu en els seus plenaris, mentre que d’altres com Canet de Mar, Breda o Figueres, han rebutjat adherir-s’hi.

Del Maresme s’han adherit ja 10 poblacions, el que representa un 30% dels municipis, Entre aquests hi ha Arenys de Mar i de Munt, Argentona o Premià.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics