URGENT

El llaç vermell contra la Sida tornarà a penjar del MiD

Compartiu aquesta història

Demà dijous, primer de desembre, es celebra arreu del món el dia de la lluita contra la Sida. Una jornada de conscienciació i prevenció per reflexionar sobre aquesta malaltia que des que es va detectar a principis dels 80, s’ha estès ràpidament arreu del planeta.

De fet el contagi del VIH és de les qüestions que més preocupen a les autoritats sanitàries. De fet el nombre d’infeccions en menors de 20 anys ha augmentat, en part, per que aquesta generació no va viure el naixement de la malaltia i la seva incidència inicial.

Ara mateix l’edat mitjana dels nous diagnòstics està als 35 anys. L’any passat hi va haver quasi 3.000 contagis i unes 1200 persones van desenvolupar la malaltia només a Espanya.

La jornada de conscienciació es farà a PLF de nou amb la Plaça del Fòrum Palatiolo com a centre neuràlgic.

Com des de fa uns anys un gran llaç vermell, símbol de la lluita contra la Sida, penjarà de la façana del MiD.

A més durant els propers dies es farà un treball pedagògic i educatiu amb els alumnes de l’IES de PLF.

Demà també es repartirà informació sobre la malaltia i les seves formes de transmissió.

També encarada als joves és l’exposició que es pot visitar des de dilluns al Casal de Joves de Can Batlle a PLF. Sota el títol de Què és la Sida? L’exposició detalla la informació bàsica sobre el VIH i com es transmet. Alhora també explica com evitar el contagi de la malaltia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics