La Passera espera la subvenció de la Generalitat, que podria arribar abans de finals d’any

La construcció de la passera està aturada des de fa setmanes per manca de finançament. Tot i que la majoria dels diners els aportava l’Ajuntament, les obres comptaven amb dues ajudes d’altres administracions. La Diputació va avançar els diners, mentre que la Generalitat, que té pressupostada l’ajuda des del 2007, encara no ha aportat els 128 mil € de la subvenció acordada. Això ha obligat a aturar les obres. Ho explica el regidor d’urbanisme i obres, Josep Rueda.

Davant d’això el consistori ha sol·licitat al govern català que desbloqueixi les subvencions per poder finalitzar l’obra i resoldre així el que el consistori considera un risc. Segons Rueda, les reunions amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per exposar la necessitat d’acabar les obres, han donat el seu fruit i s’espera que la subvenció es pugui cobrar abans de finals d’any i reprendre així les obres.

La complicada situació econòmica de les administracions ha aturat l’aixeta de les subvencions, amb les que els ajuntaments es recolzen per poder fer obres. L’ajuda de la Generalitat per la passera està inclosa dins el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el PUOSC. El retard en el pagament d’aquestes ajudes del PUOSC també afectarà a les obres de la nova caserna de Policia local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics