URGENT

Unió de PLF demana a Convergència que no vagi a la seva i que tingui en compte la seva opinió

Compartiu aquesta història

CiU de PLF no passa pel seu millor moment. Després de la desfeta electoral del maig, els dos partits que conformen la federació s’han distanciat fins el punt que la setmana passada Unió va emetre un comunicat en el que es desvincula d’algunes de les decisions preses pels regidors de Convergència a l’Ajuntament.

Els democratacristians asseguren que els 2 regidors de CiU a l’Ajuntament, Joan Gallart i Maria Massaguer, actuen de forma unilateral i sense haver consensuat el seu vot dels plenaris amb Unió. Davant d’això, la formació assegura no sentir-se representada pels regidors de CDC. Diu el president d’Unió a PLF, Jordi Bonastre, que no hi ha comuicació a la federació i que les opinions d’Unió no es tenen en compte.

El grup municipal de CiU a la passada legislatura

La fractura a la federació també arriba amb la gestió de govern feta per CiU en el passat mandat, quan van compartir govern amb el PSC. Segons Unió les carteres van ser gestionades pels regidors sense ca intervenció d’Unió, pel que es desvinculen de la gestió i les decisions presses pels 3 regidors nacionalistes que van formar govern fins el maig.

Tot i aquesta denuncia, Unió assegura que la federació entre Convergència i Unió continua endavant a PLF, però anuncien que si no canvien les relacions respecte als democratacristians, Unió es podria plantejar continuar el seu camí polític en solitari a PLF, tot i que Bonastre assegura que la intenció és refer els llaços amb Convergència.

Feia setmanes que Unió discrepava públicament de les posicions oficials del partit en els plens municipals i criticant la gestió de les carteres que els nacionalistes van ocupar en els últims 4 anys.

Enllaç

Comunicat al Bloc d’Unió

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics