URGENT

Malgrat continua arreglant i reurbanitzant carrers tot i l’oposició d’alguns veïns

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament continua programant millores en diferents carrers de la localitat. Després de la gran remodelació del barri antic, inaugurada fa un any, el consistori continua actuant en vies de diferents barris.

Una part important de les actuacions es concentren al barri del castell, gràcies, a la llei de barris que aporta el 100% del cost de les obres. Gràcies a aquests diners ja s’ha arreglat el carrer Llobregat, que té un fort pendent, i en el que s’han col·locat arbres, bancs i baranes per fer-lo més pacífic al trànsit i més apte per la circulació a peu.

El proper carrer on s’actuarà en aquest sector, serà el carrer Canigó. Avui apareix en el DOGC l’aprovació de la remodelació del carrer, una de les artèries del barri. Aquestes obres estan pressupostades per uns 170 mil €.

Hi ha altres actuacions més polèmiques. És el cas de les intencions de l’Ajuntament de remodelar el carrer llibertat i St. Elm, juntament amb un tram del carrer del Carme. Es tractarà d’una actuació que, tot i tenir ajudes europees, haurà de comptar amb la col·laboració econòmica dels veïns a través de contribucions especials.

Diuen els veïns que la seva aportació correspon al 75% del cost final del projecte, que té un pressupost de més de 900 mil €.

Aquest fet, juntament amb les desavinences amb el projecte previst, ha portat als veïns a mostrar-se contraris a l’actuació. Fa unes setmanes que els veïns estan mostrant el seu malestar amb pancartes i cartells que reclamen més seguretat en aquesta via, ja que consideren que la remodelació prevista no garanteix la seguretat dels habitants d’aquests carrers.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics