URGENT

El Maresme vol apostar pel mar com a motor econòmic.

Compartiu aquesta història

 Els Ajuntament de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Mar i el Consell Comarcal del Maresme, juntament amb altes entitats i consorcis de la comarca s’han aliat per crear un clúster marítim per tal de dinamitzar l’economia del Maresme. El projecte, en una fase encara incipient, preveu desenvolupar un pla d’actuacions en l’àmbit empresarial, formatiu i d’infraestructures, amb l’objectiu de generar ocupació i situar la comarca com un referent de l’economia nàutica i marítima.

En els 48 quilòmetres de costa del Maresme, hi ha unes 500 empreses, entitats i agents diversos relacionats directament amb el mar. La facturació anual, només d’aquests sectors vinculats al mar, és de més de 160 milions d’euros .

En aquests escenari, l’administració pública i els empresaris de la comarca es proposen fer créixer encara més aquest sector per crear ocupació i diversificar l’economia de la comarca. Els impulsors del projecte ‘Maresme Marítim’ assenyalen la pesca tradicional, les drassanes i els esports nàutics com a subsectors clau.

A partir d’aquests eixos, es preveuen impulsar un accions en l’àmbit empresarial, com la promoció dels esports nàutics, el turisme familiar o el turisme de salut.

També es vol apostar per la formació, amb la creació d’estudis de grau mitjà relacionats amb la pesca, la formació de gestors de ports o professionals en arquitectura naval.

També es vol impulsar activitats esportives internacionals relacionades amb el mar.

Actualment a la comarca hi ha cinc ports -Arenys, Llavaneres, Mataró, Premià, El Masnou- amb més de 4.000 amarratges i 40 entitats entre clubs nàutics, escoles de vela, centres de busseig i clubs de pesca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics