URGENT

Una 15a de persones han presentat sol·licitud per aconseguir uns dels 36 pisos de lloguer social

Compartiu aquesta història

Fins el dia 30 de desembre hi ha temps per presentar la sol·licitud i documentació per tal de poder accedit a un dels pisos de protecció oficial de lloguer que s’han construït prop de la biblioteca.

En total hi ha 38 pisos, dos dels quals seran propietat de l’Ajuntament i seran cedits a la Fundació Aspronis per poder dur a terme el projecte de pisos tutelats. Els 36 restants volen estar destinats a 3 col·lectius diferents D’una banda per a persones majors de 65 anys, per a joves menors de 35 i per a famílies amb necessitats específiques com ara monoparentals, o nombroses.

Aquests habitatges tenen una superfície d’uns 60 metres quadrats i tots inclouen plaça d’aparcament i traster. Aquests pisos costaran entre 380 i 400€ al mes.

Des de principis de mes es pot demanar accedir en un d’aquests habitatges però calen tot un seguit de requisits. Entre aquests hi ha el fet empadronat a PLF, com a mínim, des de fa 3 anys.

Si no hi ha prou sol·licitants es baixaria el llindar a 2 anys i successivament.

També hi ha limitacions en els ingressos dels possibles inquilins. Tothom que cobri menys de 12.500 € no podrà accedir als pisos. Precisament Esquerra Republicana ha criticat aquests topalls econòmics i acusen al govern de PLF d’estar desconnectat de la realitat, ja que asseguren que amb aquesta barrera hi haurà molta gent que no podrà accedir als pisos. També recorden que hi ha una entitat bancaria que permet lloguers a partir dels 150€.

Tot i que només s’han formalitzat una 15a de sol·licituds, en les últimes setmanes molts palafollencs s’han interessat per aquests pisos construïts a tocar de l’última promoció de pisos oficials de compra, a l’entrada del municipi.

Si es segueix el calendari previst per l’Ajuntament, el sorteig dels pisos es farà a finals del mes de gener, i els inquilins podran entrar a viure als pisos al febrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics