URGENT

Dues empreses s’alien per controlar la farmacèutica palafollenca Bioibèrica

Compartiu aquesta història

Una multinacional alemanya i una altra d’holandesa han signat un preacord per fer-se amb el control d’almenys el 51% de la farmacèutica Bioibèrica, que té la seva seu principal a PLF, tot i que opera arreu del món.

L’operació està ara a l’espera que sigui aprovada pel tribunal de competència de la Comissió Europea que està estudiant aquest canvi d’accionariat. S’espera que la resolució arribi a principis de febrer.

De moment es coneix l’import d’aquesta transacció i l’empresa Bioibèrica no ha volgut fet declaracions fins que l’operació estigui tancada.

En tot cas les dues empreses del nord d’Europa asseguren que Bioibèrica és el primer pas en la cooperació entre les dues companyies, que estan aliades des de fa un parell d’anys.

L’empresa de PLF, situada al Polígon d’en Puigverd, va néixer el 1975 i es dedica a la fabricació de productes per a la nutrició d’esportistes, salut animal i complements alimentaris.

Actualment la farmacèutica té 350 treballadors a les diferents plantes de producció d’Espanya, Brasil, Polònia, EEUU i a les oficines centrals, situades a BCN.

Bioibèrica continua en expansió. El 2010 va facturar més de 212 milions d’€, un 46% més que un any abans i va obtenir un benefici net de 18 milions.

La companyia alemanya que vol adquirir Bioibèrica, amb seu a la ciutat de Selm, dóna feina a 5000 persones a 10 països europeus, mentre que la companyia holandesa es dedica al sector carni i ja havia col·laborat amb Bioibèrica en d’altres societats conjuntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics