URGENT

Es recullen 140 gossos abandonats en l’últim any

Compartiu aquesta història

La crisi econòmica ha fet augmentar de forma significativa els abandonaments d’animals arreu de Catalunya. Tan és així que moltes protectores han alertat de la manca de recursos a l’hora de gestionar els animals recollits.

A PLF, l’any passat, es va batre el record de gossos recollits per l’Associació d’amics dels animals. En total van ser 140. D’aquests una 50a van ser recuperats pels seus amos i la resta, la gran majoria, van poder ser adoptats per diferents famílies. Tot i això encara queden gossos a les instal.lacions de l’entitat, a tocar del Molí d’en Puigverd, esperant per ser adoptats.

L’entitat ha publicat un balanç de l’any, en el que han destacat el pèssim estat en el que arriben alguns dels animals abandonats al centre. Asseguren que arriben bruts, desnodrit, malalts i en alguns casos amb severs maltractaments, com l’Scot, un gos recuperat a l’agost, al qual li havien destrossat expressament els òrgans sexuals i seccionat part d’una cama. La vicepresidenta de l’entitat, Cristina Dalmau explica que el 2011, ha estat un any que els ha exigit duplicar els esforços.

L’entitat és l’encarregada de recollir i mantenir els gossos recuperats a la via pública i, en la mesura del possible intenta que siguin adoptats. Molts dels animals, també gats, es donen en adopció a poblacions veïnes com ara Tordera, Malgrat o Santa Susanna, però també de la resta de Catalunya.

De totes formes les adopcions a casa nostra no són suficients i l’entitat palafollenca ha aconseguit la col·laboració amb persones d’Alemanya. Gràcies a això s’han adoptat una 15 d’animals palafollencs en aquell país.

A banda de gestionar les adopcions, l’Associació també té engegades algunes activitats paral·leles. Entre elles passejades conjuntes dels gossos en adopció que tenen a les seves instal.lacions amb els voluntaris i el projecte Grans i Amics, on els avis del geriàtric de PLF comparteixen estones amb els gossos de l’entitat.

En aquest 12 dies de l’any, ja han recollit 7 animals del carrer.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics