La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes es reuneix amb l’Ajuntament i les entitats bancàries

Fa poques setmanes que ha començat la seva activitat al municipi, però ja ha començat a treballar. La Plataforma ha traslladat les seves reivindicacions pel dret a l’habitatge tanta l’Ajuntament com a entitats bancàries de Blanes. Una comitiva d’unes 20 persones es va concentrar davant el consistori pel dret a l’habitatge, per demanar que s’aturin desnonaments, per exigir la dació en pagament retroactiva i perquè s’obri d’un parc d’habitatges buits a lloguer social.

Segons l’entitat, el Pla Local d’Habitatge de Blanes destaca que hi ha 3.000 habitatges buits a la localitat i a la vegada recorden que el Pla General té previst construir 6.000 pisos més. És per això que demanar que s’obri el parc d’habitatges buits en règim de lloguer per a famílies necessitades.


 

Aquesta reivindicació li van fer a l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. La Plataforma li va manifestar que es poden fer més accions per protegir els afectats pels desnonaments i que no poden fer front a una hipoteca. Marigó es va comprometre a estudiar les propostes de la Plataforma.

Després de la concentració a l’Ajuntament els membres de la Plataforma es va dirigir a una oficina bancària per tractar el cas d’un client que no va poder afrontar la hipoteca.

L’home, de 58 anys, ha perdut el seu habitatge i està en tractament psiquiàtric. L’entitat va assegurar que estudiarà i avaluarà el cas. La protesta també s’ha dut a altres oficines bancàries de Blanes.

Video- La plataforma visita una entitat bancària de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics