La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes es reuneix amb l’Ajuntament i les entitats bancàries

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa poques setmanes que ha començat la seva activitat al municipi, però ja ha començat a treballar. La Plataforma ha traslladat les seves reivindicacions pel dret a l’habitatge tanta l’Ajuntament com a entitats bancàries de Blanes. Una comitiva d’unes 20 persones es va concentrar davant el consistori pel dret a l’habitatge, per demanar que s’aturin desnonaments, per exigir la dació en pagament retroactiva i perquè s’obri d’un parc d’habitatges buits a lloguer social.

Segons l’entitat, el Pla Local d’Habitatge de Blanes destaca que hi ha 3.000 habitatges buits a la localitat i a la vegada recorden que el Pla General té previst construir 6.000 pisos més. És per això que demanar que s’obri el parc d’habitatges buits en règim de lloguer per a famílies necessitades.


 

Aquesta reivindicació li van fer a l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. La Plataforma li va manifestar que es poden fer més accions per protegir els afectats pels desnonaments i que no poden fer front a una hipoteca. Marigó es va comprometre a estudiar les propostes de la Plataforma.

Després de la concentració a l’Ajuntament els membres de la Plataforma es va dirigir a una oficina bancària per tractar el cas d’un client que no va poder afrontar la hipoteca.

L’home, de 58 anys, ha perdut el seu habitatge i està en tractament psiquiàtric. L’entitat va assegurar que estudiarà i avaluarà el cas. La protesta també s’ha dut a altres oficines bancàries de Blanes.

Video- La plataforma visita una entitat bancària de Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics