URGENT

Lloret estudia multar a qui porti la cara tapada pel carrer

Compartiu aquesta història

El govern municipal de Lloret, de CiU i ERC, ha posat sobre la taula aquesta mesura, que es discutirà en una reunió de tots els grups municipals per debatre la nova ordenança municipal de civisme i convivència, amb la qual es volen evitar els actes incívics que proliferen a l’estiu en aquesta localitat turística.

En concret, segons estipula l’article 39 de l’esborrany de l’ordenança, es prohibeix “la utilització d’elements com passamuntanyes, cascos integrals, vels integrals, mocadors o altres vestimentes o accessoris similars, de manera que s’impedeixi o dificulti la identificació i la comunicació visual de les persones”.

Per aquells que incompleixin la normativa, es marquen sacions de fins a 750€. Malgrat això, l’article en el qual es fixa aquesta sanció també especifica que abans de sancionar econòmicament l’infractor que porti elements que en dificultin la comunicació o identificació, els agents han de recordar primer la prohibició i, “en cas que la persona persistís en la seva actitud, es procedirà a denunciar.

ICV-EUiA, a l’oposició, ja s’hi ha mostrat en total desacord amb aquesta mesura, que respon a la promesa del govern local d’eradicar l’incivisme dels carrers de Lloret. Incivisme com el viscut aquest estiu amb aldarulls a les nits a la via principal de la localitat turística.

324 / RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics