Ax les Thermes rebrà als palafollencs amb un 70% de les pistes obertes

Aquesta propera matinada 64 palafollencs participaran a la tradicional sortida anual a la població francesa d’Ax Les Thermes.

Es tracta d’una sortida molt concorreguda pels palafollencs per que ofereix esquiar durant dos dies a uns preus molt competitius. Enguany es viatja un pel abans, ja que normalment la sortida es feia a finals de mes. Ho explica Jesús Machín, responsable de la Comissió d’Agermanaments.

Enguany l’estació d’esquí de la població està funcionant al 70%. Demà, quan arribi els palafollencs tindran 25 de les 36 pistes obertes i esquiables i 15 remuntadors operatius.

Aquesta situació és molt millor que les que es van trobar l’any passat, quant només estaven operatives 15 pistes.

Aquesta sortida, organitzada per la Comissió d’Agermanaments de PLF, vol estrènyer els llaços amb la població francesa que, des de fa anys, està agermanada amb PLF. A l’igual que els palafollencs gaudeixen de condicions especials durant la seva estada, els vilatans d’Ax viatgen a PLF per la Festa Major de setembre.

Els palafollencs que participen en aquesta sortida paguen segons la modalitat triada entre els 80 i els 110€. Dins aquest preu s’inclou el transport, els àpats menys els dinars, la nit d’hotel i, si s’escau, els dies de forfaits. Això fa que, si la neu acompanyada, la sortida sigui molt sol·licitada i s’esgotin les places ràpidament, en ocasions en tan sols unes hores d’inscripció. Tot i això, la crisi ha passat factura a aquesta sortida i des de l’any passat el forfait ja no surt gratuït, sinó que cal pagar el 50%. Això ha fet disminuir el nombre de participants, ja que abans s’omplien dos autocars.

La sortida atrau no només per la neu, ja que molta gent aprofita l’estada per passejar i conèixer aquest municipi termal d’uns 1.500 habitants.

Una de les atraccions són les seves fonts termals públiques on poder reposar després d’una jornada d’esquí.

Els participants sortiran demà a les 5 de la matinada des de la Pl. de les Valls d’Ax, amb la intenció d’arribar cap a les 9 a la població francesa per aprofitar el dia d’esquí. La tornada a PLF es farà diumenge al vespre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics