URGENT

El Consell Comarcal assumirà la posada en marxa de la depuradora de l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

Finalment serà l’ens comarcal qui assumirà la tasca de posar en marxa i gestionar durant el primer any l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Maresme nord, que donarà servei a Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i PLF.

Ara com ara, l’equipament, que s’ha construït a la muntanya del Montpalau, a tocar de l’autopista del Maresme, està estructuralment acabada, però fa mesos que s’espera la posada en marxa, oficialment per problemes amb la contractació de l’electricitat per engegar la maquinària.

En tot cas, en l’esborrany del pressupost del 2012 de la Generalitat es preveu una partida global de 2,7 milions per a l’equipament.

El gerent del Consell Comarcal, Ramon Llastarry, va confirmar que, com ja fa amb altres depuradores, assumirà el control de la nova EDAR des del primer dia de funcionament, a través de de l’empresa mixta Simmar.

El que està clar és que la planta depuradora no es posarà en marxa amb la tractament terciari promès per la Generalitat en el seu dia. Aquest tractament havia de portar l’aigua tractada de nou al Riu Tordera. També haurà d’esperar la construcció d’un centre d’interpretació ambiental i la recuperació paisatgística de l’entorn com preveia el projecte redactat el 2009.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics