Pineda lluita contra els grafits en espais públics

La policia local de Pineda de Mar ha identificat a cinc joves d’entre 17 i 19 anys, responsables de la majoria de pintades amb sprai que hi ha a moltes façanes i mobiliari urbà de Pineda. La policia ha obert diligències judicicials al cinc joves que ara seran cridats i hauran de respondre dels seus actes incívics davant d’un jutge.

La Policia Local va obrir una investigació per les 15 denúncies rebudes, de particulars i empreses, per grafits o pintades en façanes i persianes. En la investigació, la policia va detectar que es tracta d’un grup d’amics que tenen un local de trobada i que pinten la signatura que els indentifica, a banda de la signatura pròpia de cadascú.

Segons la policia de la localitat, que ha confirmat l’obertura d’un procés judicial, els joves pretenen amb les pintades dominar territorialment una zona o municipi.

A banda de façanes i persianes, també s’han detectat grafits a espais de propietat municipal com Can Comas, al propi Ajuntament de Pineda, al nou arxiu municipal, a l’Església de Santa Maria i a la Confraria de Pescadors.

Les parets més pintades són les de la masia de Can Jalpí on és difícil trobar un metre quadrat sense guixades.

Les pintades o grafits a façanes comporten sancions de 400 euros, segons recull la nova ordenança municipal de Convivència i Civisme que el ple de l’ajuntament aprovarà aquest mes de forma definitiva.

R. Pineda

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics