URGENT

El PSC vol que els pressupostos de la Generalitat destinin 2 milions d’€ pel teatre auditori de Malgrat.

Compartiu aquesta història

A finals del 2010, l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy anunciava l’aparcament del projecte del teatre auditori que el consistori volia construir a tocar de l’antic camp de futbol de la localitat. La crisi econòmica obligava a deixar al calaix el projecte, que té un pressupost previst de 15 milions d’€.

Ara però, el PSC del Maresme ha anunciat que presentarà una esmena als pressupostos de la Generalitat per tal que, incorpori una dotació econòmica per la construcció del Teatre-Auditori de Malgrat de Mar, amb un import segons el projecte executiu de 2M€.

Projecte inicial del teatre auditori

Campoy explica que fa anys ja es va aprovar una subvenció de 2 milions d’€ que finalment no es va executar i demana poder accedir aquests diners, otorgats per complir els requisits que indicaven les subvencions.

El primer projecte preveia la construcció d’un teatre amb una capacitat per a 430 persones, un aparcament soterrat per a 200 vehicles, un hotel d’entitats, sales polivalents i un espai públic de prop de 9.000 metres quadrats.

Davant la impossibilitat d’aconseguir els 15 milions d’€, l’Ajuntament ha estudiat l’eliminació de certs aspectes del projecte inicial per abaratir les despeses. Diu Campoy que traient l’aparcament soterrat, el pressupost baixa als 9 milions d’€

L’Ajuntament ja té altres fonts de finançament, com un crèdit ICO concedit fa uns anys de 6 milions d’€ i que el consistori guarda per si millora la situació econòmica i permet començar les obres del centre cultural.

També per Malgrat el PSC demana 3 milions d€ per tal que l’ACA faci la desembocadura de la riera de St. Genís, a tocar de la plaça de l’ancora, un projecte pendent des de fa temps.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics