Campoy creu que els Ajuntaments s’han d’unir per protestar pels deutes de la Generalitat

Les administracions supramunicipals estan escampant els seus deutes cap als Ajuntaments com un ventilador. Aquesta és la metàfora que utilitza l’alcaldessa de Malgrat de Mar per explicar que la Generalitat i l’Estat volen arribar als objectius pressupostaris a costa de les arques municipals.

El govern català ha deixat de pagar les subvencions a les llars d’infants, beques dels menjadors escolars, i triguen a pagar plans d’ocupació i d’altres ajudes aprovades o els problemes amb els PIRMI. A Malgrat a més, la Generalitat ja ha informat que es tanca l’aixeta de la Llei de Barris que posa en perill algunes actuacions pensents.

Ara com ara Malgrat calcula que la Generalitat li deu un milió 300 mil €, i Campoy alerta aquesta xifra podria anar a més. Per tot plegat demana als Ajuntaments que s’ajuntin i es posin en peu de guerra.

Segons Campoy les administracions superiors s’espolsen els deutes derivant-los als Ajuntaments, augmentant el deute dels consistoris. Diu l’alcaldessa que l’Ajuntament de Malgrat paga a 30 dies i que per tant, el milió 300 mil€ són uns diners que el consistori ja ha abonat.

PLF calcula que la Generalitat li deu 2 milions d’€ i Tordera xifrava el deute, aquesta setmana, en un milió d’€. En el global de Catalunya, la Generalitat calcula que acumula un deute de 760 milions € amb els Ajuntaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics