URGENT

Blanes demana quedar-se amb el 75% de la taxa turística que es recapti a la localitat

Compartiu aquesta història

El ple d’ahir de la ciutat va aprovar una moció presentada per ICV-EUiA, i que demana al Govern català que l’Ajuntament es pugui quedar el 75% de la recaptació total de la taxa turística generada als establiments blanencs. La moció considera que és el consistori qui es fa càrrec de la sobredespesa del turisme. A més, també es demana a la Generalitat ajustar la taxa turística en funció de la situació real, ja que no és el mateix les grans ciutats que pobles de costa o d’altres llocs, segons van destacar els ecosocialistes.

El portaveu d’ICV-EUiA, Joan Salmeron, va recordar que el seu grup ja va proposar la instauració de la taxa només a Blanes fa mesos, però que no es va aprovar perquè els altres grups van considerar que podia perjudicar el poble. Ara, en canvi, que és genèrica, sí que volen demanar que la majoria de diners es quedin al municipi. Segons va destacar Salmeron, la proposta actual diu que la Generalitat recaptarà el 75%, però EUiA creu que ha de ser l’Ajuntament, perquè és aquesta administració qui “ha de mantenir tot l’entorn en bon estat” i fer front a l’augment de població amb l’arribada dels turistes.

Des de CiU, es va donar suport a la moció argumentant que l’ajuntament ha d’assumir un augment molt important de la despesa en neteja, seguretat i promoció durant la temporada turística. El PSC també hi va donar suport i va recordar que la directora General de Turisme “és sensible” a diferenciar la taxa segons els territoris. Per la seva part, el grup del PP es va mostrar en contra de la mesura i va argumentar que “encara s’està debatent”.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics