URGENT

Els pagesos preocupats per la baixada de temperatures

Compartiu aquesta història

Ja portem 4 dies consecutius amb mínimes sota 0 a PLF. Alguns d’aquests dies amb temperatures de –7 i -6 graus a la nostra localitat, cosa que preocupa als pagesos de PLF que veuen perillar alguns productes de conreu.

En concret les gelades nocturnes afecten irreversiblement als conreus de fulla com l’api, els enciams o les bledes. Només aquells productes que suporten més el fred es podrien salvar, sempre i quan les temperatures comencin a remuntar en breu.

El president de la cooperativa agrícola de PLF, Joan Grimal explica que tot i que el conreu actual és d’hivern, les temperatures actuals són massa fredes i es farà malbé gran part de la collita actual.

Hi ha altres cultius com la carxofa, que s’espera que el fred no matí la planta i pugui tornar a florir un cop passin les glaçades.

Les temperatures han afectat tant als conreus a l’aire lliure com els que tenen hivernacle, i amb especial incidència als conreus de la segona línia de mar, on les temperatures són més baixes.

Tot i la pèrdua de part de la collita, Grimal no espera un augment considerable dels preus pels consumidors, ja que assegura que el mercat importarà verdures d’altres indrets.

Les pèrdues dels pagesos per les glaçades actuals es sumen a les registrades a la tardor per les fortes pluges i aiguats que van negar molts cultius.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics