URGENT

PLF apujarà l’IBI un 10% per manament del govern central

Compartiu aquesta història

Amb el consens de totes les forces polítiques de PLF es va decidir, a finals de l’any passat, congelar la majoria de taxes i impostos locals de PLF. Finalment però, i per ordre del govern central, caldrà apujar l’IBI en un 10%. Això implica que si de mitjana un habitatge a PLF pagava 360€ en concepte d’IBI, ara passarà a pagar-ne prop de 400.

Aquest augment suposarà un augment de recaptació per a l’Ajuntament de 225 mil€ l’any que ve.

Aquest augment del 10% suposa, però, un coeficient superior al permès per altres manaments. Això fa que calgui encara resoldre alguns dubtes legals sobre la seva aplicació.

L’Ajuntament de PLF està ara immers en l’elaboració del pressupost per aquest 2012. El regidor d’hisenda local, Josep Ribas diu que el nou pressupost serà acurat i restrictiu a tenor de la complicada situació econòmica. Segons el regidor el pressupost girarà entorn als 15 milions, dels quals la meitat per a despesa corrent.

Ribas recorda que l’Ajuntament de PLF encara no ha tancat cap exercici amb dèficit i que encara té capacitat d’endeutament.

El regidor explica que els deutes de les administracions superiors estan ofegant les finances dels municipis i recorda que a la nostra localitat la Generalitat deu entre 1 milió i mig i els 2 milions d’€.

De fet el regidor diu que si s’ingressen aquests diners s’ajudaria a acabar amb els problemes de tresoreria que obliguen a dilatar el pagament als proveïdors del consistori. Segons Ribas, el termini mitjà de pagament està ara entre 4-5 mesos.

Davant de l’augment del deute de la Generalitat, l’Ajuntament preveu un petit augment de la quota de la llar d’infants municipal, ja que el govern català fa mesos que no paga la seva aportació.

Sobre el possible frau de llei dels contractes d’obra i servei que denuncia el PP, el regidor de personal assegura que aquests contractes es regulen per una normativa anterior que sí permet l’allargament dels contractes per altres obres i nega qualsevol irregularitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics