URGENT

El govern preveu estalviar 1.5 milions aturant la dessalinitzadora i anuncia una rebaixa dels rebuts

Compartiu aquesta història

Aquesta és la xifra que preveu estalviar la Generalitat cada any amb la paral.lització de la planta dessalinitzadora de Blanes, que captava aigua del mar i la feia potable pel consum. La planta, que abasteix tota la Baixa Tordera, incloent-hi PLF, va deixar de funcionar el novembre com a mesura d’estalvi i la previsió és que no es torni a engegar fins a Setmana Santa, quan es torni a generar més demanda amb l’arribada del turisme.

El conseller de Territori, Lluís Recoder, diu que la mesura permetrà “una reducció notable del cost d’explotació” i que els recursos locals existents” (és a dir, els pous i aqüífers) són “suficients per abastir la demanda de la població” durant els mesos d’hivern.

El conseller assegura que l’aturada “no afectarà l’abastament dels diferents municipis ” ni tampoc els usos agrícoles o industrials, perquè els camps i empreses de la zona “aprofiten sempre l’aigua de l’aqüífer”.

A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat indica que l’aturada també repercutirà en la tarifa que paguin els usuaris. En concret, la Tarifa d’Utilització de l’Aigua, que ha anunciat que serà un 50% menor. D’altra banda, la Generalitat també ressalta, basant-se en estudis de l’ACA, que l’aturada de la dessaladora “és compatible amb la preservació de la qualitat de l’aqüífer de la Tordera”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics