L’Alt Maresme començarà la recollida d’orgànica a mig gas per evitar la sanció de la Generalitat

Amb una aplicació de mínims, així és com els ajuntaments de Malgrat, Pineda, Sta. Susanna i PLF volen evitar la sanció de 60 mil € a la que havien de fer front si no començaven a recollir la fracció orgànica de forma separada de la resta de residus.

La passada setmana els 4 ajuntaments, que formen part de la mancomunitat de residus de l’Alt Maresme, es van reunir amb la Generalitat per negociar una sortida a la situació. Els consistoris volien una autorització per endarrerir l’inici de la recollida d’orgànica, emparant-se en els problemes econòmics per engegar aquesta recollida. Només a PLF, aquesta posada en marxa costaria uns 80 mil €. El govern català, però, havia advertit als consistoris que si no començaven la recollida en breu s’enfrontarien a una sanció de fins a 60 mil.

A la reunió de la passada setmana es va arribar a un pacte de mínims per tal d’iniciar la recollida de l’orgànica a mig gas i evitar les sancions. El regidor de Medi Ambient de PLF, Josep Rueda explica que es començarà la recollida amb un desplegament de la meitat de contenidors previstos, amb la intenció de rebaixar despeses i a l’hora fugir de la sanció de la Generalitat, que Rueda ha qualificat de coacció.

Rueda espera que amb l’aplicació a mig gas es pugui rebaixar les despeses de desplegament a la meitat. Ara caldrà estudiar on es posaran els contenidors de l’orgànica i fer l’estudi corresponent d’aplicació. És per això que encara no hi ha data per l’inici de la recollida de la fracció orgànica.

Ara la Generalitat farà una proposta de mínims a cada municipi de la mancomunitat per desplegar aquesta recollida de l’orgànica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics