La Generalitat reconeix definitivament la Denominació d’Origen de les Mongetes del Ganxet

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Ordre per la qual es reconeixen amb caràcter definitiu el Consell Regulador provisional i el Reglament de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Mongeta del Ganxet.

La zona de producció de la DOP Mongeta del Ganxet abasta tots els municipis de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, així com alguns del Maresme i la Selva com Malgrat de Mar, Palafolls, Tordera, Blanes o Fogars de Tordera.

Amb aquesta DOP es protegeix la mongeta del tipus varietat «Ganxet», comercialitzada com a llegum seca o cuinada y en conserva.

Aquestes mongetes presenten un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, i amb un pes mig d’entre 40-50 g per cada 100 llavors.

Per a l’elaboració de conserves només es poden utilitzar les mongetes, aigua i sal, no estant permès la utilització de cap additiu ni conservant. Un cop cuita la mongeta presenta una pell lleugerament rugosa i molt poc perceptible, amb una persistent cremositat i un sabor extremadament suau.

Paral.lelament , a finals d’aquest mes es farà a PLF una jornada tècnica sobre les mongetes del ganxet. Serà el dia 28 de febrer a la tarda a l’Ajuntament de PLF.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics