Els sindicats de l’Ajuntament presenten una moció contrària a la reforma laboral

El proper ple municipal tractarà una moció presentada pels sindicats CCOO i UGT de l’Ajuntament de PLF. Es tracta d’un manifest contrari a la reforma laboral aprovada fa una setmana pel govern central. En l’exposició de motius, els sindicats asseguren que les mesures aprovades són les més regressives de la història d’Espanya. Segons la moció, la reforma és un “enorme retrocés en matèria de drets i condicions laborals” que representa, de facto, la instauració de l’acomiadament lliure.

També consideren un greu cop a la negociació col•lectiva el fet que prevalgui el conveni d’empresa per sobre el sectorial.

Per tot plegat els sindicats sol.liciten al plenari que insti al govern de Mariano Rajoy a interpretar el rebuig social i que negociï amb els agents socials i econòmics una reorientació de la reforma. La moció també demana que s’enforteixin els serveis públics i que es desbloqueigi l’Estatut d’Autonomia en matèria de finançament per evitar, el que consideren, l’ofegament de les administracions catalanes. Demanen doncs que es facin les transferències econòmiques pendents com els 759 milions de la disposició tercera de l’Estatut i 1.450 milions del fons de compensació.

Aquesta moció arribarà al ple de febrer a través del PSC que serà la formació que la portarà al plenari previst per d’aquí a una setmana.

Aquesta moció sindical s’anirà presentant a diferents consistoris de la comarca juntament amb el PSC, que ha donat suport a les protestes contra la reforma aprovada divendres passat.

D’altra banda, ahir sindicats i alguns regidors d’ICV es van tancar a la sala de plens de Blanes per protestar contra aquesta reforma laboral i per aquest diumenge hi ha convocades diferents convocatòries de manifestacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics