URGENT

Revifen els robatoris al camp a la conca de la Tordera

Compartiu aquesta història

 

Des de l’esclat de la crisi els robatoris al camp han anat en augment. Després d’una primera onada de robatoris, fa 2 anys, ara han tornat els furts als conreus de la nostra zona.

Els pagesos expliquen que els lladres busquen objectes de metall –aixetes i aspersors–, eines de treball i motors. Es tracta de materials que poden revendre a pes a les deixalleries. A banda del cost del botí, els lladres sovint causen destrosses per aconseguir-lo, com per exemple les portes de les casetes, els cadenats o les finestres. Agustí Robert, de la Cooperativa Conca de la Tordera, explica que aquests robatories desmoralitzen als agricultors i que s’han revifat en les últimes setmanes.

Fa uns dies, els agricultors de la conca de la Tordera, entre ells els de PLF, es van reunir amb els responsables policials per fer arribar les seves preocupacions davant l’augment significatiu dels robatoris. De fet demà hi haurà una nova trobada amb les policies amb la intenció de posar en marxa noves accions de vigilància. Diu Robert que hi ha prediscposició per poder controlar de dia i de nit la zona agrícola de Blanes, PLF i Malgrat.

En la reunió amb els pagesos, els Mossos d’Esquadra els van demanar que denunciessin absolutament tots aquells robatoris que es cometessin. Segons van explicar fonts policials, només els consten tres denuncies en el que va d’any.

Ara fa 2 anys, les policies locals de Malgrat o PLF van activar vigilàncies a les zones agrícoles, cosa que, juntament amb la vigilància dels propis pagesos, van aconseguir rebaixar el nombre de robatoris. Malgrat ha confirmat que reforçarà el servei a la zona agrícola, tot i que recomana denunciar qualsevol incidència al camp.

 

Foto de portada: Camp prop de la dessaladora. (autor:Joan Sabater)

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics