Guerra de banderes a St. Pol

 

La localitat ha viscut les últimes setmanes una polèmica sobre la idoneïtat d’exhibir la bandera espanyola a l’Ajuntament.

Feia 10 anys que a l’Ajuntament de St Pol no hi onejava la bandera espanyola, cosa que va ser denunciada per un exregidor. Fa unes setmanes apareixia la sentència que obligava al municipi a mantenir la bandera de l’Estat al balcó municipal.

Això ha desencadenat, en les últimes hores, els darrers episodis de la polèmica. L’Assamblea Nacional de Catalunya, aquest cap de setmana va convocar un acte per despenjar la bandera espanyola i col•locar-ne dues de catalanes.

Aquest mateix cap de setmana, la delegada del govern central a Catalunya va qualificar d’ultratge a la bandera, i va reclamar a l’Ajuntament el compliment de la llei de símbols nacionals.

Davant d’això l’alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido, ha comunicat aquest dimarts a la delegació del govern espanyol a Catalunya la restitució donant així “compliment a la Llei i a la sentència judicial que els obliga a fer onejar la bandera espanyola a la façana a l’ajuntament després de més d’una dècada d’absència de la bandera espanyola en aquesta institució”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics