URGENT

Disminueixen en un 14% els accidents laborals al Maresme

Compartiu aquesta història

 

Les dades aportades per l’Observatori de Desenvolupament Local indiquen que durant el 2011 es van produir uns 3.400 accidents laborals al Maresme, 550 menys que un any abans. Aquesta disminució es va donar en tots els sectors econòmics menys a l’agricultura on es va detectar un increment del 4%. El descens a la indústria va ser del 22%, a la construcció del 19% i als serveis prop d’un 10%.

El valor que permet mesurar objectivament l’evolució de la sinistralitat laboral, però, és l’anomenant índex d’incidència. Aquest és un paràmetre que relaciona el nombre absolut d’accidents a la feina per cada 100.000 afiliats al règim general de la Seguretat Social. El mètode permet tenir uns valors de referència que no estan distorsionats per la situació econòmica puntual de més o menys activitat laboral.

El creuament de dades apunta que l’índex de sinistralitat laboral al Maresme durant el 2011 va disminuir un 14,6% en relació al 2010, una variació superior a la del conjunt de Catalunya, que es situa entorn al 10%.

Aquesta reducció de l’índex d’incidència laboral s’ha concentrat en els sinistres de pronòstic lleu (-14,90%) i en la greu (-6,50%). En canvi, l’accidentalitat mortal s’ha doblat a la comarca, arribant a 2 víctimes mortals en accident laboral.

Pel que fa a sectors, l’agricultura és la que presenta un índex d’incidència més elevat, seguit de la construcció, la indústria i els serveis.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics