URGENT

Blanes necessita més d’1 milió d’€ per reparar la riera afectada pels aiguats de la tardor

Compartiu aquesta història

 

 

Reparar totalment el tram de 30 metres de riera afectat greument per les pluges de la tardor costarà 1,2 MEUR. Ho ha anunciat el consistori de Blanes, que assegura que no ho pot pagar sol, perquè ja ha gastat 500.000 euros en treballs d’urgència per apuntalar i reforçar l’edifici de la rambla Joaquim Ruyra que va quedar descalçat i també per reparar esquerdes al llarg de la riera. Per poder-ho pagar, el consistori està en negociacions amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que ja ha avançat al consistori que aquest no els pot oferir cap inversió.

 

Les fortes pluges que van caure sobre el municipi el passat mes d’octubre van trencar les parets d’aquest mur de canalització de la riera. Això va fer cedir el terra i, com a conseqüència, el número 54 del carrer Joaquim Ruyra es va descalçar i van aparèixer esquerdes a la façana.

 

Els veïns del bloc van ser desallotjats i en algunsc asos van trigar 2 mesos a tornar a casa, i l’ajuntament va fer unes obres d’urgència per reparar la canonada, apuntalar l’edifici i reforçar-ne l’estructura.

 

Després de fer aquests treballs d’urgència, els tècnics han detectat esquerdes en d’altres punts que, en cas de fortes pluges, poden causar nous problemes. Per això, l’ajuntament ha iniciat aquesta setmana uns altres treballs de reparació.

 

De tota manera, els tècnics preveuen la necessitat de remodelar el tram sencer de 30 metres, cosa que comportarà aquest milió 200 mil €.

 

L’Ajuntament i l’ACA tenen un conveni signat per previsió d’obres, que el consistori preveu reconduir per poder pagar aquestes despeses derivades de les obres d’adequació de la riera.

Fins que no es solucioni, el tram de rambla afectat estarà tancada al trànsit.

 

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics