L’Ajuntament de Blanes acumula 7 milions d’€ en factures impagades i vol reduir 1 milió en personal aquest any

 

El govern de Blanes va posar ahir tots els números del consistori sobre la taula durant la presentació de la proposta del pressupost que ha elaborat per aquest any.

Segons les dades anunciades ahir, l’exercici del 2011 s’ha tancat amb un dèficit de quatre milions d’euros, i amb un deute a proveïdors d’uns set milions d’euros en factures pendents i un endeutament del 90%. Per tot això, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va anunciar que cal canviar la tendència dels comptes municipals. És per això que l’alcalde va presentar la seva proposta de pressupost, que preveu un superàvit d’un milió d’euros a final d’any.

El pressupost presentat és de 43 milions d’euros en ingressos i 42 milions en despeses, cosa que permetria tancar l’any en positiu. Tot i la previsió, Marigó es conformaria a quadrar els comptes, ja que recorda que no es pot assegurar el cobrament de tots els ingressos.

Per aconseguir aquest superàvit, el pressupost presenta importants retallades. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que es vol reduir en un milió d’euros la partida en personal, sense especificar com es farà, tot i que va avançar que, de moment, no es preveuen acomiadaments i que s’ha retallat uns 200.000 euros en hores extres.

El govern també preveu reduir les partides de recollida d’escombraries, neteja diària, manteniment de zones verdes, neteja d’edificis públics, telefonia i factura elèctrica.

A més, hi haurà tres partides importants més que es retallaran: teatre, transport i llar d’infants.

La proposta s’haurà de debatre en un ple futur plenari, on el govern, del PSC no té majoria, per això demana responsabilitat.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics