PLF vol un bus que uneixi els Hospitals de Blanes i Calella per complementar el bus sanitari

 

Aquesta setmana hem conegut que els ajuntaments que fins ara participaven del bus sanitari, que connecta els pobles de l’Alt Maresme amb l’Hospital de Calella, deixaran d’aportar-hi diners. El servei es mantindrà amb els 115 mil€ anuals que aporta la Generalitat i els bitllets que paguen els usuaris. Això, però implicarà una disminució del nombre de viatges del servei que passarà dels 12 d’anada i tornada als 7 previstos per la nova mesura.

Els diners que s’estalvien els municipis podrien invertir-se una altra línia de bus, que connectaria els hospital de Blanes amb el de Calella passant pel centre de Blanes, PLF, Malgrat, Pineda i Calella. Aquesta línia intercalaria els seus viatges als previstos pel bus sanitrari per acabar donant un servei similar, i fins i tot més ràpid als centres sanitaris. Ho ha explicat la regidora de transports de PLF, Antònia Petit.

Aquest nou bus busca la complicitat dels Ajuntaments dels municipis per allà on passaria, deixant de banda els pobles que han generat més deute en el bus sanitari, és a dir Tordera i Sta. Susanna.

Els consistoris implicats es reuniran a mitjans de mes per definir les possibilitats de crear aquesta línia de transport.

Avui hem conegut també que un altre conseqüència de la sortida dels consistoris del bus sanitari comportarà una retallada del nombre de parades del servei. El poble més afectat serà PLF, ja que el bus ja no tindrà parada a St. Genís i a Mas Reixach. Així el servei a partir d’ara començarà a Tordera, amb una única parada i es dirigirà al centre de PLF.

Petit explica que actualment s’està estudiant mantenir un mínim de serveis en aquests indrets de la localitat, i recorda que el bus interurbà permet connectar St. Genís amb el bus sanitari.

Segons Petit, la parada de Mas Reixach només era utilitzada per una mitjana de 0.11 usuaris per expedició, mentre que a St. Genís la mitjana era de 0.28 usuaris per viatge. Eliminant aquestes parades, el servei del bus sanitari guanyarà en velocitat i el trajecte total durarà menys que fins ara.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics